Homify’s beste grijze slaapkamerideeën

De homify-gids voor de beste vloeren voor slaapkamers
April 12, 2020
Bent u schuldig aan deze ontwerpfouten met 8 slaapkamers?
April 12, 2020

Grijs wordt het vaakst gezien in industriële omgevingen, omdat de industriële stijl meestal schuwt voor luide kleuren. En aangezien grijs niet zwart of wit is, vestigt het geen aandacht op zichzelf.

In termen van kleurenpsychologie is het interessant om op te merken dat grijs de enige kleur is zonder positieve eigenschappen. Het is de kleur die we dragen als we de ernst willen verbergen of overbrengen. Het feit dat het ons doet denken aan bewolkt en regenachtig weer helpt ook niet.

Maar laat dit je niet afschrikken, want het is keer op keer bewezen dat grijs inderdaad in de slaapkamer thuishoort – bij correct gebruik. Het is allemaal een kwestie van de schaduw vinden die bij je resoneert, want er zijn warme grijstinten (op geel gebaseerd) en koele (op blauw gebaseerd).

We willen allemaal dat onze slaapkamers gastvrij zijn, voor ons, zo niet voor iemand anders. Begin dus op de juiste manier met zoeken naar het juiste grijs.

Overweeg de hoeveelheid natuurlijk licht in uw slaapkamer. Sterke, warme grijstinten (die een gele tint vertonen) zijn ideaal in een kamer op het oosten of noorden die een beetje opwarming vereist om zich vriendelijk te voelen.

Evenzo kunnen slaapkamers die veel zon krijgen (zoals op het zuiden en westen) worden gekoeld met subtiele koelere grijstinten met een vleugje blauw.

Haal wat monsters op in een verfwinkel en schilder een paar vlekken op de muur van je slaapkamer. Laat het een paar dagen staan ​​om te zien hoe de kleuren overdag veranderen. Bepaal vervolgens met welke u verder wilt gaan.

De eenvoudigste manier om deze no-nonsense toon in je kamer te brengen, is door de muren. Onthoud gewoon: hoe groter uw kamer, hoe donkerder het grijs moet zijn. Het spatten van een zachte wolkgrijs op de muren van een gigantische kamer zal gewoon resulteren in een ruimte die klinisch lijkt.

Natuurlijk is schilderen niet je enige optie, dankzij het wonder dat behang is. Behang wordt eigenlijk aanbevolen voor iedereen die een beetje patroon met hun kleuren nodig heeft. Maar als u van plan bent om patronen en karakter toe te voegen door het decor en de meubels van uw slaapkamer, is een eenvoudig geverfd grijs op de muren misschien het beste.

Wil je pronken met je liefde voor weelderigheid? Breng dezelfde grijstint aan in verschillende stoffen in uw kamer, maar zoek naar stoffen met opvallende patronen en motieven. Leg deze vast op plaatsen die de aandacht kunnen trekken bij het betreden van uw kamer, zoals de sprei, spreidkussens, de fauteuil in de hoek, uw hoofdeinde, het vloerkleed, enz. Ga niet overboord – de slaapkamer is de laatste plek in huis die er druk en visueel chaotisch uit moet zien.

Gelukkig bestaat er een hele wereld aan patronen (sommige speels, sommige chique, andere serieus, andere funky) die kunnen helpen om je persoonlijke stijl tot leven te brengen, inclusief chevron, damast, schubben, stippen, marokkaans, rooster …

Combineer voor een voortreffelijk resultaat een paar verschillende grijstinten met verschillende tinten (d.w.z. licht en donker). Hoe zit het met het gebruik van koele grijstinten voor uw muren (zoals wolk- en parelgrijs) en donkere voor accessoires (zoals lood en staal)?

Breng deze mix en combinatie van grijstinten in evenwicht met een handvol patronen die op geselecteerde oppervlakken zijn bespat, zoals uw slaapkamergordijnen en kussens.

Comments are closed.