De homify-gids voor de beste vloeren voor slaapkamers

De homify-gids voor het inrichten van een witte slaapkamer
April 12, 2020
Homify’s beste grijze slaapkamerideeën
April 12, 2020

‘Slijtvast’ is de belangrijkste term bij het uitkiezen van vloeropties voor ruimtes in ons huis die gevoelig zijn voor druk verkeer, zoals gangen en woonkamers. Voor de keuken en badkamer is het essentieel om te gaan met een vloeroppervlak dat bestand is tegen veel morsen en spatten. Maar hoe zit het met de slaapkamer? Het is de ruimte waar we slapen, zeker, maar het is niet alsof we in coma raken bij binnenkomst. We lopen ook rond in onze slaapkamers (vooral van de kledingkast naar het bed en / of een eigen badkamer), dus de vloer moet comfortabel zijn, maar niet te hard en duurzaam (als je denkt dat bijvoorbeeld tegels is het perfecte antwoord, je bent ver weg).

Dus, wat zijn onze opties voor slaapkamervloeren? Laten wij het uitzoeken!

Tapijt is het antwoord! Wakker worden en je voeten neerleggen op een zacht en warm tapijt is niet alleen aantrekkelijk, maar ook praktisch – het kan immers de hele dag verpesten als je de kou voelt van een koude tegelvloer op je blote voeten als je amper wakker bent.

Maar tapijt is niet onze enige optie – een natuurlijke vloerbedekking gemaakt van plantenvezels is net zo uitnodigend, vandaar de groeiende populariteit van harde oppervlakken zoals houten vloeren. Bovendien past hout in elke interieurstijl (van modern en eigentijds tot Scandinavisch en rustiek), waardoor het een zeer praktische keuze is.

Wilt u elke ochtend uit bed stappen een aangenamere ervaring worden? Overweeg zowel tapijt als natuurlijke vloerbedekking.

Houd er rekening mee dat het tapijt in uw slaapkamer niet dezelfde slijtvaste eigenschappen vereist als voor andere, meer open ruimtes, zoals een woonkamer of eetkamer. In de slaapkamer kunt u besparen met een lichter gewicht van hetzelfde tapijt dat elders in huis wordt gebruikt, of pronken met een super uitbundig ontwerp met een zacht oppervlak en een diepe pool. In de andere kamers van uw huis is mogelijk een wollen tapijt nodig dat is gemengd met kunstmatige vezels voor slijtage, maar dat hoeft niet het geval te zijn bij tapijt in de slaapkamer.

En hoe zit het met kleuren? Dat is het andere verbazingwekkende van slaapkamers: hier kan je vloeroppervlak pronken met kleuren die in andere delen van het huis als het meest onpraktisch worden beschouwd. Immers, niet iedereen loopt in je slaapkamer rond zoals ze dat doen, zeg je gang. U kunt dus kiezen voor een zeer bleke kleurstelling (gebroken wit, crème, stoffig beige) als u leeft volgens een schoenenvrij beleid in uw slaapkamer.

Voor een meer geharde look en feel is houten vloer een uitstekende keuze voor de slaapkamervloer. Natuurlijk, het is lang niet zo zacht als tapijt, maar het heeft ook niet de kou en het afstandelijke gevoel dat tegelvloeren kunnen hebben.

En laten we niet vergeten hoe die houten vloeren wat kleur, textuur en patroon kunnen geven aan je slaapkamer. Bovendien kunt u bepaalde oppervlakken altijd bedekken (zoals waar u in en uit bed stapt) voor een zacht gevoel onder de voeten.

Het belangrijkste verschil tussen massief hout en bewerkt hout is dat samengesteld hout bestaat uit lagen die gecombineerd zijn om een ​​plank te maken die stabieler is. Behalve dat het praktisch is, heeft bewerkt hout ook een extra luxe en rijke uitstraling.

Als dit meer op uw stijl lijkt, raden we u aan te investeren in een hoogwaardige versie met een toplaag van massief hout van minimaal 7 mm dik. En voordat u iets koopt of installeert, controleer dan of dat geconstrueerde hout compatibel is met vloerverwarming – dat zou het moeten zijn, maar controleer het gewoon om er zeker van te zijn.

Comments are closed.