De homify-gids voor het inrichten van een witte slaapkamer

7 knappe, praktische en mannelijke ideeën voor mannenslaapkamers
April 12, 2020
De homify-gids voor de beste vloeren voor slaapkamers
April 12, 2020

Denk je dat het selecteren van wit voor je interieur de gemakkelijke uitweg is? Denk nog eens goed na, want er zijn talloze verschillende blanken om mee te spelen! Sommige hebben een warme afwerking, andere zorgen voor een koelere ondertoon … dus, hoe kiezen we de juiste om onze slaapkamer te laten lijken op een wolk in plaats van een ziekenhuis?

Houd deze drie dingen in gedachten:

1. De ondertoon van de witte

2. De natuurlijke verlichting van de slaapkamer

3. De finish.

Wit met een gele ondertoon zorgt voor een warmer en romiger uiterlijk; blauwe ondertonen zorgen voor een scherpere uitstraling. En een slaapkamer met veel natuurlijk licht ziet er al warmer uit, wat betekent dat je kunt kiezen voor een koelere tint wit om het uit te balanceren.

En houd er rekening mee dat slaapkamers met led- of tl-verlichting er wat koud uit kunnen zien, dus kies voor een warmere tint.

Heeft u uw perfecte wit voor de slaapkamer gevonden? Nu moet je het in de ruimte introduceren.

Als je een wit met warme en zanderige ondertonen hebt gekozen, kies dan elders in je slaapkamer voor aardse tinten om een ​​kleurenpalet met een neutrale uitstraling te garanderen. Als je een helderdere, helderdere witte laag hebt gekozen in meer verzadigde spatten van tint. Gedurfde blues zijn ideaal voor een nautische sfeer, terwijl roze en geel met zwarte accenten perfect zijn voor een Scandinavische stijl.

Qua kleurcombinaties heb je drie paletten om uit te kiezen:

1. Complementair: Combineert twee kleuren tegenover elkaar op het kleurenwiel voor een hoog contrast (zoals groen en violet), maar wordt het best gebruikt in kleine doses.

2. Splitsen complementair: Komt overeen met één kleur met twee kleuren naast de complementaire tint op het kleurenwiel (zoals groen met rood en paars). Dit is heel eenvoudig te bereiken.

3. Tonaal: een ruimte decoreren met tonen uit dezelfde kleurenfamilie (alle blauwtinten of alle tinten groen, enz.). Dit is perfect voor het creëren van een ontspannende of rustgevende ruimte, maar het is belangrijk om patronen en texturen toe te voegen voor een bepaald karakter.

De eenvoudigste manier om een ​​wit kleurenpalet chaotisch te laten worden, is door de ‘alles mag’ houding aan te nemen met betrekking tot meubels. Werk altijd met een thema voor uw accessoires en meubels, ongeacht het kleurenpalet.

Laat het meubilair van je slaapkamer pronken met de persoonlijkheid van de ruimte. Stukken ontworpen met strakke lijnen, harde hoeken en koudere materialen zullen een moderne, eigentijdse sfeer uitstralen in een geheel witte kamer. Evenzo, als u wilt dat uw slaapkamer een gezellige en uitnodigende uitstraling heeft, kiest u liever voor verweerde, witgekalkte afwerkingen met met linnen beklede stoelen.

En het enige element om alle elementen in je witte slaapkamer prachtig te verankeren? Een tapijt. Zorg er wel voor dat u er een in de juiste maat kiest, zodat deze niet op zijn plaats valt.

De vuistregel voor een slaapkamerdeken is dat het het vloeroppervlak van het hele bed bedekt, evenals de aangrenzende nachtkastjes, plus een ruimte van ongeveer 46-61 cm, maar geen inbreuk maakt op de hoofdgangen.

Bij het stylen van je witte slaapkamer is er altijd de drang om in lijn te blijven met het zachte kleurenpalet – vecht ertegen! Een heldere pop in een neutrale ruimte gaat een lange weg! Houd de 60-30-10-regel in gedachten om de perfecte balans te vinden.

• 60% van uw kamer bestaat uit het primaire kleurenpalet (in dit geval wit) dat de grootste oppervlakken bedekt zoals vloeren, muren, plafonds, enz.

• 30% is het secundaire kleurenpalet, gereserveerd voor meubels en stoffering.

• 10% is uw accentkleur die kan bestaan ​​uit één brandpuntsstuk (zoals kunstwerken) of een reeks van drie tot vijf kleinere items die samen 10% bedragen (accessoires zoals een vaas, nachtkastje, sierkussens, enz.) .

We raden niet alleen aan om planten en bloemen toe te voegen aan je witte slaapkamer om het neutrale kleurenschema te doorbreken, maar ook vanwege alle voordelen zoals geur en frissere lucht. Bedenk hoeveel uur je ‘s nachts slaapt – dan zal de kracht van de planten in je slaapkamer werken om je fysieke gezondheid en gemoedstoestand te verbeteren.

Voor een stijlvol, botanisch gevoel (wat momenteel zo trendy is), heb je twee keuzes:

• Kies voor exotisch geïnspireerde soorten met palmbladeren, bananenplanten en vetplanten;

• Of een landelijke sfeer met kruiden in pot op de vensterbank van uw slaapkamer, een nachtkastje, enz.

Comments are closed.