7 knappe, praktische en mannelijke ideeën voor mannenslaapkamers

Het kiezen van uw slaapkamer tapijt
April 12, 2020
De homify-gids voor het inrichten van een witte slaapkamer
April 12, 2020

Bepaal eerst een kleurenpalet. Bij het bedenken van een typische mannelijke slaapkamer denken we zelden aan felgeel en zachte zalmtinten (hoewel we niet zeggen dat deze kleuren volledig verboden zijn).

Over het algemeen zijn de kleuren van jongens van de donkere, humeurige soort die mooi combineren met warme neutrale kleuren. En gezien deze neiging om donkere tinten op te nemen, is hier en daar een mooie kleurpracht een leuke manier om die humeurige sfeer te doorbreken.

Onze keus? Donkergrijs, bruin en zwart zijn klassiekers. Maar voeg wat middentinten toe om te voorkomen dat het palet te plechtig wordt – taupe, middengrijs en grijsblauw zijn bijzonder mooi. De textuur van behang is ook een leuke manier om een ​​effen kleur aan te brengen zonder dat het te overweldigend is. En vergeet niet dat donkere vloeren overal mooi in balans zijn met lichtere kleuren.

Afgezien van bloemen en vlinders, is het moeilijk om een ​​bepaald patroon te definiëren als exclusief mannelijk of vrouwelijk. Maar over het algemeen is een patroon met een sterke geometrische stijl meer welkom wanneer je de slaapkamerideeën van mannen bekijkt.

De mannelijke look gedijt op strakke lijnen en scherpe randen (in tegenstelling tot zachte rondingen). Dus gooi de Paisley weg en kies in plaats daarvan voor Argyle, Chevron, Stripes, Checker, enz. Heb geometrische patronen op textiel en accessoires om die sterke, scherpe look door de hele kamer te weven.

Een vloerkleed is altijd een makkelijke manier om patronen aan een ruimte toe te voegen. En afhankelijk van de grootte van het tapijt, kan de schaal van de patronen de hele kamer visueel interessant maken, en misschien zelfs de noodzaak om andere motieven op andere oppervlakken toe te voegen, opheffen.

Donkere kleuren vragen om luxere stoffen om die scherpe look te versterken waar we naar streven. Denk aan klassiekers als wol, linnen, zware zijde en katoen met een hoge draaddichtheid – dit alles imiteert een eersteklas hotellook die perfect is voor de moderne en succesvolle man van vandaag.

Kamerbreed tapijt is ideaal voor het dempen van geluiden en zorgt voor meer comfort. Bekijk zelfs enkele luxe hotelkamers, aangezien veel van hun suites zijn ontworpen met de succesvolle mannelijke reiziger in gedachten.

Alleen omdat u de ruimte van een man ontwerpt, wil nog niet zeggen dat uw opties op het gebied van accessoires beperkt zijn – u hoeft alleen uw focus te verleggen.

Zoek naar stukken die bijdragen aan de textuur van de slaapkamer: steengoed, beelden of aardewerk kunnen werken. Boeken zijn altijd een leuke touch, vooral oudere werken met interessante of vintage hardcover-bindingen. En vergeet geen textielstukken zoals sierkussens, die een uitstekende optie blijven voor het toevoegen van kleur, patroon en textuur. Overdrijf het gewoon niet met het aantal kussens!

homify hint: Creëer een zorgvuldig vormgegeven puinhoop voor karakter. Maak je zakken leeg op je dressoir en bewaar de stukken die herinneringen oproepen: een ansichtkaart van een museumtentoonstelling, een foto van je vriendin, een zeldzame munt die je in het park hebt opgehaald, enz. Houd de stukken tot een minimum beperkt en roteer hem af en toe . Het kan een uitstekende herinnering zijn dat, ook al is uw slaapkamer een gekoelde ruimte, hij toebehoort aan iemand met een actieve levensstijl.

Aangezien u voor donkere tinten hebt gekozen in het ontwerp van uw kamer, kunt u via muurkunst plekken met helderdere kleuren aanbrengen. Galeriewanden met meerdere stukken zijn altijd een winnaar, want ze zorgen voor opvallende statement-muren en bieden ook ruimte voor andere niet-traditionele kunst aan de muur.

Voor een stillere, meer reflecterende sfeer raden we zwart-witfotografie aan in subtiele kaders (donker hout, roestvrij staal, enz.).

Om de hele look samen te binden, gebruikt u uw kunstwerken om patronen en kleuren in uw accessoires (vloerkleed, spreidkussen, beddengoedmotieven) weer te geven.

Drie woorden: simpel, maar stijlvol. Net als die patronen moeten je meubelstukken eenvoudig zijn, maar ook prachtig om naar te kijken. We raden donker hout, leer (ja, het is een klassieker) en metaal aan.

En als je een ruimte in industriële stijl krijgt, wijst de bonus je aan, want het is de belichaming van een succesvolle moderne man die in een hoogbouwloft woont en van de stad zijn speeltuin maakt.

Comments are closed.