Alles wat u moet weten voordat u een vloerkleed kiest

Bent u schuldig aan deze ontwerpfouten met 8 slaapkamers?
April 12, 2020
De reden waarom u uw wimperextensies nooit thuis mag verwijderen
April 12, 2020

Vraag jezelf allereerst af hoeveel verkeer de kamer waarin je het tapijt wilt plaatsen dagelijks binnenkomt. Dit zou u moeten helpen om u in een richting te sturen wat betreft materialen, constructie en zelfs kleur.

Platgeweven en laaggetufte tapijten werken perfect voor bijvoorbeeld eetkamers, omdat men gemakkelijk stoelen in en uit kan trekken. Maar een dik pluizig tapijt zal kruimels en gemorste vloeistoffen verzamelen als geen ander; bewaar deze dus het beste voor een ander gebied zoals de slaapkamer.

Wol: altijd een klassieke keuze voor een vloerkleed, aangezien wol zacht is, lang meegaat en gemakkelijk kan worden gereinigd. Een wollen vloerkleed is een fantastische keuze voor bijna elke kamer. Houd er rekening mee dat een wollen vloerkleed de neiging heeft om tijdens de eerste 3 tot 6 maanden te vervellen (vooral als het een dik shag-ontwerp is), maar regelmatig stofzuigen kan dit probleem snel helpen oplossen.

Viscose: Gemaakt van houtpulp dat zijde nabootst, wordt viscose vaak gecombineerd met wol voor een glanzende, hoogwaardige uitstraling. Dit wordt niet aanbevolen voor zones met veel verkeer (zoals gangen), omdat het materiaal nogal delicaat kan zijn.

Nylon: dit is nu een geschiktere optie voor uw entrees en speelkamers, aangezien nylon duurzaam, betaalbaar en zeer schuurbestendig is.

Acryl: Normaal gesproken een goedkopere optie dan wol, acryl kan ook worden getuft en geweven om de wollen look na te bootsen. De extra voordelen zijn minder pluizen, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken.

Polypropyleen: aangezien deze synthetische vezel slijtvast en gemakkelijk te onderhouden is, is hij ideaal voor ruimtes met veel verkeer. Men heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen plat geweven of ruige ontwerpen.

Katoen: normaal gesproken gemaakt in platgeweven ontwerpen, is katoen minder slijtvast dan andere vergelijkbare opties zoals sisal of jute. Het krijgt echter extra punten vanwege zijn superieure zachtheid.

Jute: Verkrijgbaar in talloze weefpatronen, de kenmerken van jute lijken erg op sisal. Ideaal voor ruimtes met veel verkeer vanwege de duurzaamheid.

Sisal: Sisal is slijtvaster dan jute en heeft de neiging om een ​​grover gevoel onder de voeten te geven dan andere plat geweven opties zoals jute en katoen. Onthoud dat deze vezel bij het reinigen niet nat mag worden vanwege de gemakkelijke kleuringsmogelijkheden – en de vezels kunnen gemakkelijk uitzetten. Kies liever voor speciale stomerijsets die meestal samen met sisaltapijten en -tapijten kunnen worden gekocht.

Elk vloerkleed moet net zo praktisch als mooi zijn en daarom is een beetje onderzoek naar de manier waarop een vloerkleed geweven of getuft is van vitaal belang.

Shag: Deze tapijten hebben een diepe, dikke pool die een geweldig gevoel geeft voor blote voeten, en dat maakt ze ideaal voor slaapkamers en woonkamers. Niet aanbevolen voor keukens en eetkamers, omdat deze moeilijk schoon te houden zijn. En vergelijkbaar met wollen tapijten, kan men de eerste paar maanden een beetje verlies verwachten.

Getuft: deze tapijten kunnen worden gelust of gesneden om een ​​weelderige, dikke pool te creëren. Een geweldige keuze voor bijna elke kamer.

Met de hand geknoopt: deze arbeidsintensieve tapijten, net als traditionele Perzische en Oosterse tapijten, zijn netjes gemaakt door experts en zijn mooi en duurzaam. Verwacht een flink prijskaartje voor deze topstukken.

Plat geweven: een uitstekende keuze voor gebieden met veel verkeer, maar ook voor eetkamers, aangezien ze duurzaam zijn en gemakkelijk schoon te maken / vegen. We raden een vloerkussen aan met uw platgeweven optie, omdat dit kan helpen om op zijn plaats te blijven en voor extra demping zorgt.

Enkele eenvoudige vuistregels om het tapijt van perfecte grootte voor uw kamer te selecteren:

Eetkamer: Kies een maat die 5 – 7 cm aan elke kant van uw tafel toelaat om stoelen uit te trekken.

Woonkamer: het wordt aanbevolen om ongeveer 2,5 cm ruimte tussen het tapijt en de muren van uw woonkamer te laten.

Slaapkamer: Het vloerkleed moet onder de voorkant van 2/3 van het bed passen (tenminste), en moet minstens 7 cm aan elke kant van het bed toelaten voor een zacht (en warm) gevoel onder de voeten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een ​​loper aan elke kant van het bed te plaatsen als je droomdeken er gewoon niet bij kan.

En last but not least, de kleur van de tapijten van uw huis. Vergeet niet dat het kiezen van de kleur van een kleed willy-nilly het uiterlijk van een hele kamer naar beneden kan halen.

Wit: Zeker niet aanbevolen voor woningen met kinderen en / of huisdieren. Natuurlijk kunnen we niet ontkennen dat een wit tapijt zorgt voor een speelse en elegante uitstraling, dus als het moet, leg je je witte tapijt liever neer in minder drukke ruimtes (zoals de studeerkamer).

Vet en helder: aanbevolen voor een kamer die saai en licht is qua inrichting. Het is tenslotte zo eenvoudig om een ​​vloerkleed te vervangen als je voelt dat het er een beetje te levendig uitziet voor het gedempte kleurenpalet van die kamer.

De verfkleur van een kamer aanvullen: doordat de kleur zich herhaalt op de vloer en muren, ziet de kamer er minder druk uit. Zorg ervoor dat de meubels en decorstukken contrasterende / complementaire kleuren toevoegen, zodat de kamer er niet te eentonig uitziet.

Een neutrale toon: voor een ruimte die een verfijnde uitstraling vereist, kun je niet fout gaan met de neutrale kleuren. Greys, browns, beiges, creams… kies uw keuze!

Meerdere kleuren: bepaalde kamers hoeven er alleen maar levendig en leuk uit te zien, zoals kinderkamers en speelruimtes, en voor die gevallen is een veelkleurig tapijt ideaal.

Houd rekening met de kleur van je vloer: tenzij het om een ​​speelse ruimte gaat, is het te veel om te kiezen voor een vloerkleed dat volledig contrasteert met de toon van de vloer (d.w.z. blauw en rood). En kies geen stoer tapijt voor een vloer die al donker van kleur is.

Comments are closed.