Bent u schuldig aan deze ontwerpfouten met 8 slaapkamers?

Homify’s beste grijze slaapkamerideeën
April 12, 2020
Alles wat u moet weten voordat u een vloerkleed kiest
April 12, 2020

Ontwerpfout in de slaapkamer # 1: geen opslag

We weten allemaal dat slapen slechts een van de activiteiten is die in een slaapkamer plaatsvinden. Een andere is dressing, wat betekent dat voldoende ruimte voor kleding (en een verscheidenheid aan bijbehorende accessoires) van vitaal belang is om rommel te voorkomen.

Maar onze opties gaan veel verder dan een behoorlijke kast of kledingkast, wat voor de meesten van ons nog steeds niet genoeg lijkt. Denk dus aan andere ideeën zoals opbergdozen onder het bed, ingebouwde opbergvakken, op maat gemaakte opbergvakken toegevoegd aan je kast, een extra staaf in je garderobe om nog wat kledingstukken op te hangen, wandknoppen voor jassen en handtassen, wandrekken, zwevende planken …

Ontwerpfout in slaapkamer # 2: het verkeerde nachtkastje

We hebben nagedacht over het al dan niet opnemen van deze als onderdeel van ‘opslag’, maar uiteindelijk hebben we besloten dat hoewel nachtkastjes kunnen helpen bij opslag, ze zo belangrijk zijn dat ze hun eigen sectie verdienen!

Het maakt niet uit wat je voor een nachtkastje gebruikt – zelfs een gestapelde koffer kan een uniek stuk zijn – maar kiezen voor iets in de verkeerde maat en stijl is een van de meest voorkomende fouten bij het ontwerpen van slaapkamers. Kies voor de juiste hoogte een tafel op hetzelfde niveau als het blad van uw matras. Anders zal het naar iets op tafel reiken (of het nu een boek, je telefoon of een glas water is).

Ontwerpfout in de slaapkamer # 3: slechte verlichting

Net als elke andere kamer in uw huis, heeft de slaapkamer een mix van verschillende lichtbronnen (gelaagde verlichting) nodig om deze niet alleen acceptabel verlicht, maar ook praktisch te maken. De beste manier is om zowel taakverlichting als instelbare sfeerverlichting te combineren, maar om te bepalen welk type taakverlichting nodig is, moet u eerst bedenken hoe u uw slaapkamer gebruikt. Ontwerp er vervolgens je verlichting omheen.

Als je ‘s nachts regelmatig in bed leest, kies dan voor een bedlampje of wandlamp voor een goede verlichting. We raden een zachte, schaduwrijke lamp aan met een instelbare dimmer waarmee u de gewenste helderheid kunt regelen.

Ontwerpfout in slaapkamer # 4: niet focussen op comfort

Laten we niet vergeten dat de slaapkamer bedoeld is om ons nieuw leven in te blazen en te ontspannen; er is dus voldoende comfort nodig.

Naast het kopen van de beste matras die u zich kunt veroorloven (en deze om de acht jaar vervangen), moet u ervoor zorgen dat uw kussens een goede nachtrust garanderen (ongeacht of u de voorkeur geeft aan veren, traagschuim of iets anders).

Ontwerpfout in de slaapkamer # 5: Geen kleur

Hier moeten we uitroepen dat verschillende persoonlijkheden en stijlen verschillende kleurenschema’s vereisen. Als je je helemaal ontspannen en vredig voelt met een beige-wit kleurenpalet, dan zij dat zo. Houd er echter rekening mee dat u niet gedwongen wordt om voor uw slaapkamer neutrale of aardse kleuren te gebruiken.

Veel mensen profiteren van het feit dat hun slaapkamers privéruimtes zijn, bedoeld om alleen te worden gezien door te experimenteren met gedurfde kleuren en heldere patronen – en daar is absoluut niets mis mee.

Welke kleuren u ook in uw slaapruimte wilt brengen, zorg er gewoon voor dat ze een rustig en kalmerend effect hebben, ongeacht of u dut, leest of zich kleedt.

Ontwerpfout in slaapkamer # 6: met uitzicht op uw vloer

Omdat we de neiging hebben blootsvoets te zijn in de slaapkamer, kiezen de meeste mensen voor tapijt en / of gelaagde tapijten om een ​​zacht gevoel onder de voeten te garanderen. Er is tenslotte niets beters dan ‘s morgens vroeg op een weelderige vloer te stappen!

Maar als u niet zo dol bent op tapijt of vloerkleden, is hout een andere populaire vloerkeuze. Zorg ervoor dat de afwerking, textuur, patroon en kleur de rest van het ontwerp van uw slaapkamer aanvullen.

Ontwerpfout in de slaapkamer # 7: Het licht niet blokkeren

Velen van ons zijn redelijk gevoelig voor licht en worden gestoord door het kleinste beetje zonlicht dat onze slaapkamers binnendringt. Voor dit probleem raden we verduisterende voeringen aan voor die gordijnen of jaloezieën. Maar vergeet niet dat er nog wat zonneschijn langs de randen van die verduisterende jaloezieën / gordijnen kan binnensluipen, dus zorg ervoor dat ze het hele raam bedekken om een ​​heldere verrassing de volgende ochtend te voorkomen.

Ontwerpfout in de slaapkamer # 8: Te veel meubels

Last but zeker not least, veel te veel mensen zien hun slaapkamers als showrooms die moeten pronken met een scala aan meubels. Hier is een hint: dat doen ze niet. Veel slaapkamers zijn over het algemeen vrij klein, wat het aantal stukjes dat we kunnen inbrengen vermindert. En als je eenmaal een fatsoenlijk bed, nachtkastjes, een kledingkast, een ladekast en een schattig stoeltje in de hoek, er is meestal niet veel ruimte meer om te lopen!

Comments are closed.