Het kiezen van uw slaapkamer tapijt

De homify-gids voor het inrichten van een groene slaapkamer
April 12, 2020
7 knappe, praktische en mannelijke ideeën voor mannenslaapkamers
April 12, 2020

Aangezien je slaapkamervloer de eerste ruimte is die je voeten ‘s ochtends aanraken en het laatste oppervlak’ s avonds, zullen we bot zijn en verkondigen dat het een vrij belangrijk gebied in je huis is! Dus waarom zou u er niet over nadenken om ervoor te zorgen dat het oppervlak zo zacht en comfortabel mogelijk is?

Ook al zijn we hier op homify grote fans van houten vloeren, soms wil men iets veel zachter onder de voeten – vooral als het gaat om een ​​rustige en stille ruimte zoals de slaapkamer.

Geluiddempend: een slaapkamer met vloerbedekking zal veel stiller zijn dan een slaapkamer met houten- of tegelvloeren, dankzij de isolerende eigenschappen tegen ongewenst omgevingsgeluid. Hoe dikker het tapijt, hoe minder geluid de kamer uit zal reizen, wat de rust in uw slaapruimte mooi zal versterken.

Een zacht gevoel: natuurlijk konden we dit voordeel gewoon niet weglaten, aangezien dit de belangrijkste reden is waarom zoveel mensen kiezen voor slaapkamertapijten.

Warmte: We hebben allemaal wel eens ervaren dat we op een ijzige ochtend uit bed kwamen en dat onze blote voeten een ijskoude vloer raakten. Tapijt heft dat probleem op!

Weinig onderhoud: Afgezien van het bestrijden van vlekken, is regelmatig stofzuigen het enige regelmatige onderhoud dat uw slaapkamertapijt nodig heeft.

Eventuele vervanging: Hoewel een slaapkamer bekend staat als een privéruimte en aanzienlijk minder voetgangers heeft dan een woonkamer of gang, zal dat tapijt nog steeds onderhevig zijn aan slijtage. En dat materiaal moet uiteindelijk worden bijgewerkt.

Vlekken: hoewel er verschillende methoden zijn om verschillende soorten vlekken te verwijderen, is het het belangrijkste om dat gemorste product onmiddellijk op te vegen en het zo snel mogelijk te behandelen. Afhankelijk van je snelheid en toewijding, kan die vlek kleur achterlaten op je tapijt.

Addertje onder het gras: af en toe kan een addertje onder het gras gebeuren met lussenpool tapijten, en als het onbehandeld blijft, kan dit resulteren in een materiaal dat begint te rafelen.

Huisdieren: Bepaalde huisdieren, vooral katten, kunnen het tapijt van uw slaapkamer zien als een oppervlak dat gewoon moet worden opgerold of, erger nog, bekrast. En hoewel een beetje discipline deze gewoonte kan beteugelen, kan het toch tot slijtage leiden.

Petroleum, een niet-hernieuwbare hulpbron, wordt gebruikt om de meeste tapijten te vervaardigen. Voor natuurlijke, hernieuwbare vloerbedekking raden we materialen aan zoals wol, jute en zeegras.

Een andere factor met betrekking tot het milieu is dat stof of schimmel vast komt te zitten in de strengen van bepaalde tapijten. Hierdoor komen schadelijke gifstoffen in de lucht terecht. Om dit tegen te gaan, besproeit u uw tapijt eenvoudig met een niet-giftig afwerkingsmiddel.

Ongesneden tapijtstapel: Tapijt wordt gemaakt door lussen stof door matten te rijgen om de vezels in het oppervlak te maken. Als de hele lus ongesneden blijft, wordt het tapijt een ‘lussenpool’ genoemd. Dit type tapijt biedt verschillende voordelen, waaronder het feit dat het zeer duurzaam, zeer vlekbestendig en gemakkelijk te onderhouden is. Het nadeel is echter dat het niet zo zacht of gewatteerd is als tapijttapijten, waardoor het minder comfortabel is voor een slaapkamer.

Gesneden tapijtstapel: als de lus die wordt gebruikt om het tapijt te maken wordt doorgesneden, laat het enkele strengen achter die het pluche oppervlak vormen. De hoek waaronder de lus wordt gesneden en de manier waarop de individuele vezels daarna worden behandeld, kunnen leiden tot tapijt met verschillende texturen. En hoewel dit type tapijt erg zacht en aantrekkelijk is, zorgt het borstelige karakter van de vezels ervoor dat inkepingen en voetafdrukken veel duidelijker te zien zijn. En omdat het sneller slijtage vertoont dan andere typen, moet het vaak ook vaker worden vervangen.

Kleur is vrij cruciaal voor elk tapijt, niet alleen qua uiterlijk, maar ook om praktische redenen. Bedenk hoe lang een wit tapijt wit blijft als er regelmatig kinderen en huisdieren op rondrennen. Kies liever voor middentonen om stof en vlekken te verbergen als dit klinkt als uw levensstijl.

Terwijl mengsels van wol, nylon en wol-nylon populair zijn voor tapijten, zijn er luxere opties gemaakt van combinaties van alpaca en wol-zijde. Als je wilt dat je slaapkamer een gevoel van luxe en sierlijkheid uitstraalt, is een tapijt van zuivere wol zeker een manier om dat te bereiken.

Maar vergeet nylon niet, vooral de nieuwste hoogwaardige, in de massa geverfde opties. Door technologische innovaties zijn synthetische tapijten zachter en luxueuzer geworden. En vergeet niet dat ze kostenefficiënter, slijtvaster en vlekbestendig zijn dan je pure wol ontwerpt.

Comments are closed.