De homify-gids voor het inrichten van een groene slaapkamer

5 sleutels tot een langere levensduur
April 9, 2020
Het kiezen van uw slaapkamer tapijt
April 12, 2020

Veel mensen verbinden de kleur groen direct met gevoelens van jaloezie of ziekte. Maar laat je daar niet door afschrikken als je je onlangs hebt afgevraagd of je de meest privé en rustgevende kamer in je hele huis – de slaapkamer – wilt veranderen in een frisse, groene oase.

Net als elke andere kleur onder de zon heeft groen zijn voor- en nadelen. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van beslissen wat je wilt bereiken (aangezien het de slaapkamer is waar we het over hebben, gaan we uit van een ledemaat en raden we een rustige sfeer en een goede nachtrust aan is cruciaal voor jou ?).

Laten we eens kijken naar enkele populaire manieren waarop u uw slaapkamer (goed) kunt versieren met groen, plus wat Kleurpsychologie en Feng Shui te zeggen hebben over deze natuurlijke toon.

Kleurentherapie, ook wel ‘chromotherapie’ genoemd, wordt al eeuwenlang gebruikt, maar niet iedereen houdt hier rekening mee bij het spelen van interieurontwerper. Om een ​​lang verhaal kort te maken, elke kleur heeft zijn eigen unieke ‘persoonlijkheid’, wat ons helpt te beslissen welke kleuren (en tinten) geschikter zijn voor welke kamer.

Omdat groen gerelateerd is aan de natuur, heeft het een rustgevend effect op zowel onze geest als ons lichaam. Het bevat veel energie, stimuleert genezing en groei en is een uitstekende keuze om het lichaam te verjongen.

Groen staat ook bekend als een ‘coole’ kleur, zoals blauw, maar niet zo koud. Het kan vrolijk en speels zijn, afhankelijk van de kleuren waarmee het wordt gecombineerd, en het kan net zo goed formeel en elegant zijn.

Omdat het bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen, blijft groen een van de beste keuzes voor slaapkamers en thuiskantoren, waar het kan helpen om stress te verlichten. Groen zou ook helpen bij vruchtbaarheidsproblemen, waardoor het een populaire toon is voor slaapkamerruimtes.

Het belangrijkste dat u moet weten over Feng Shui-slaapkamerkleuren is wat elke kleur energetisch creëert en wat elke toon vertegenwoordigt. En net als bij kleurenpsychologie, kan de toon die u voor uw ruimte kiest een grote invloed hebben op uw humeur en levensstijl.

Gelukkig vindt Feng Shui ook groen een geschikte keuze voor de slaapkamer. Het staat bekend als een rustgevende kleur en vertegenwoordigt het houtelement in de natuur.

En blijkbaar als de muren van een slaapkamer groen zijn geverfd, kan een vleugje roze of rood de relatie van een paar verbeteren.

Verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan tinten (van vrolijke chartreuse tot humeurige jeneverbes), groen heeft het vermogen om met bijna elke stemming te pronken. En het gebruik van verschillende tinten groen in uw slaapkamer kan resulteren in een ruimte met een perfecte visuele balans. Zorg ervoor dat u het niet overdrijft, want hoe meer kleuren u in een kamer brengt, hoe gemakkelijker het is om er rommelig uit te zien.

We raden aan om te kiezen voor een bleker groen op de muren (zoals pistache of een zachte limoen) en deze vervolgens te combineren met donkerdere greens voor je accenten (d.w.z. kussens in basilicagroen en een hoofdeinde bekleed met een mooie salie).

Vergeet niet om twee of drie patronen op te nemen om die greens verder van elkaar te onderscheiden en om wat karakter / detail te laten zien.

Alleen omdat je de muren van je slaapkamer groen hebt geverfd (of er groen behang op hebt geplakt), wil nog niet zeggen dat je deze natuurlijke kleur ergens anders moet herhalen. Als u alleen uw muren in het groen heeft, kan dit een geweldige manier zijn om deze toon te accentueren, vooral als het merendeel van uw meubels en inrichting in subtiel wit of gebroken wit is.

Om een ​​kamer groter te laten lijken dan hij in werkelijkheid is, ga je met lichte kleuren voor de muren – en dat geldt ook voor je groen. We raden aan om voor de muren vast te houden aan een zachte pepermunt of stoffig zeeschuim, maar stop met schilderen wanneer je het plafond bereikt – laat dat in puur wit om de kamer een nog ruimere uitstraling te geven.

Hier op homify zijn we geen grote fans van de suggestie dat roze alleen voor meisjes is en blauw exclusief voor jongens. Zelfs kleine meisjes kunnen verliefd worden op groen, vooral de zachtere, meer nautische tinten zoals zeeschuim en theegroen.

Maar als je een vleugje vrouwelijkheid wilt garanderen, dan steunen we het idee om terug te keren naar de “meisjesachtige” kleur roze. Dus in ieder geval: combineer een overall-groene slaapkamer met een paar roze accessoires (zoals een bubblegumroze hoofdeinde, een ballet slipper roze kleed of een boekenkast in taffyroze) en zie hoe dat groen de perfecte achtergrondkleur wordt.

Comments are closed.