Antwoorden op veel voorkomende slaapproblemen bij kinderen

Slimme oplossingen voor nachtelijk wakker worden van de baby
April 9, 2020
Veelvoorkomende slaapproblemen bij peuters oplossen
April 9, 2020

Bad Dreams

Slaap is van cruciaal belang voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Om het meeste uit de slaap te halen, is het belangrijk om een ​​consistent schema voor het slapengaan te volgen, zodat kinderen het volledige aantal uren kunnen halen dat nodig is voor hun leeftijdsgroep: kleuters moeten 10 tot 13 uur per nacht slapen, terwijl basisschoollezers 9 tot 11 uur nodig hebben uren.

Zelfs met het beste plan ontwikkelen kinderen af ​​en toe slaapproblemen, waardoor de normale routine wordt onderbroken en het moeilijk wordt om de zaken weer op de rails te krijgen. Veel van deze nachtelijke uitdagingen zijn ontwikkelingsgerelateerd, wat betekent dat ze zullen verdwijnen naarmate een kind ouder wordt, dus geduld en tijd zijn vaak de beste behandeling. Maar sommige situaties zijn iets gecompliceerder en vereisen mogelijk dat ouders of kinderartsen actie ondernemen. Leer hoe u met enkele van deze veelvoorkomende slaapproblemen bij kinderen om kunt gaan.

Nachtmerries en nachtmerries

Hoewel ze hetzelfde klinken, zijn nachtmerries en nachtmerries twee verschillende dingen. Ongeveer een kwart van de kinderen van vijf tot twaalf jaar krijgt nachtmerries. Deze enge dromen komen meestal voor tijdens de REM-slaapfase en kunnen kinderen plotseling wakker maken, een recept voor tranen. Omgaan met nachtmerries is relatief eenvoudig: knuffels en geruststellende woorden dat het slechts een droom was, gaan een heel eind om een ​​overstuur kind te kalmeren. Nachtverlichting kan een extra gevoel van veiligheid bieden, dus de kamer is niet helemaal donker.

Nachtelijke paniekaanvallen komen veel minder vaak voor dan nachtmerries en gebeuren tijdens de niet-REM-fase van de slaap. Tijdens deze afleveringen blijven kinderen slapen, maar ze kunnen schreeuwen, rondslingeren en misschien slaapwandelen, ook al herinneren ze zich ‘s ochtends de details niet. Ondanks de instinctieve wens om te proberen de persoon wakker te maken, zal dit waarschijnlijk niet werken en de zaken escaleren. Ouders moeten kalm blijven voor een slaapwandelend kind, bereid zijn om het kind te volgen en terug naar bed te begeleiden. Hoe eng het ook kan zijn om naar te kijken, nachtelijke paniekaanvallen worden ‘s ochtends zelden herinnerd door kinderen. Als ze regelmatig voorkomen, moeten ouders gedurende een week of twee een dagboek bijhouden van de slaapgewoonten van hun kind en dit delen met hun kinderarts.

Bedplassen

Ongeveer 15 procent van de onbenullige kinderen onder de vijf jaar krijgt af en toe een nachtelijk ongeval. Bedplassen kan worden veroorzaakt door diepe slaap, een te volle blaas, obstipatie of ziekte. Als het af en toe gebeurt, is de beste aanpak om de focus op het ongeval te minimaliseren, omdat angst voor bedplassen ervoor kan zorgen dat kinderen bang zijn om in slaap te vallen. In plaats daarvan moeten ouders zich concentreren op het verbeteren van de kans op nachtelijk succes van een kind door geen vloeistoffen te dicht bij het naar bed gaan aan te bieden en ervoor te zorgen dat hun kind een badkamerbezoek voor het slapengaan krijgt. Als bedplassen een voortdurend probleem wordt, neem dan contact op met een kinderarts.

Moeilijk in slaap vallen

Terwijl de meeste actieve kinderen snel afdrijven, kan het moeilijk in slaap vallen verband houden met blootstelling aan blauw licht van elektronica. Deze gloed kan de aanmaak van melatonine verstoren, het hormoon dat de slaap-waakcyclus van het kind regelt. Om deze kans te verkleinen, houdt u mobiele telefoons, iPads, laptops en de tv uit de slaapkamer van uw kind en schakelt u deze apparaten ten minste een uur voor het slapengaan uit. Ouders kunnen het goede voorbeeld geven door zelf op tijd naar bed te gaan en mobiele telefoons en andere elektronica buiten de slaapkamer op te laden.

Snurken en slaapapneu

Hoewel verkoudheid ertoe kan leiden dat kinderen een paar dagen zwaar ademen of snurken, kan aanhoudend snurken dat luid en naar adem snakken van nature een teken zijn van slaapapneu, een medische aandoening. Andere gezondheidsproblemen zoals vergrote amandelen of adenoïden kunnen ook achter het snurken zitten. Hoewel slechts één tot vier procent van de kinderen slaapapneu ervaart, kan het voor een ouder moeilijk zijn om de oorzaak van het snurken van een kind te achterhalen, dus het is het beste om een ​​afspraak te maken met een kinderarts voor advies.

Door: The National Sleep Foundation

https://www.sleep.org/articles/answers-to-common-childhood-sleep-problems/

Comments are closed.