Slimme oplossingen voor nachtelijk wakker worden van de baby

Hoe slaap spier toevoegt
April 9, 2020
Antwoorden op veel voorkomende slaapproblemen bij kinderen
April 9, 2020

Baby’s in de leeftijd van vier tot elf maanden hebben slaap nodig – veel slaap. De National Sleep Foundation beveelt zelfs aan dat baby’s van deze leeftijd elke dag 12 tot 15 uur slaap krijgen. Maar ondanks het feit dat ze enorm veel slapen, is het volkomen normaal dat baby’s ‘s nachts wakker worden. In sommige gevallen is het voor een nachtelijke voeding. In andere gevallen kunnen ze tandjes krijgen of motorische vaardigheden ontwikkelen waardoor ze omrollen en wakker worden.

Als uw baby midden in de nacht wakker wordt door honger, kan het even gemakkelijk zijn om hem of haar in slaap te wiegen als een voeding, gevolgd door zachtjes wiegen. Gelukkig kunnen veel baby’s na zes maanden de nacht doorkomen zonder te eten.

Een andere sleutel om halverwege de nacht wakker te worden, is het creëren van een consistente bedtijdroutine. Creëer een reeks rustgevende gebeurtenissen in de aanloop naar de slaap, waaronder een warm bad, knuffeltijd en zacht gezang. Door deze routine elke nacht te herhalen, kunt u uw baby leren wanneer het bedtijd is – en hoe dit verschilt van veel kortere dutjes overdag.

Een reden waarom baby’s midden in de nacht wakker worden, is vanwege verlatingsangst, die vaak rond de zes maanden begint. Je kunt deze angst helpen verlichten met zachte, geruststellende woorden en een zachte knuffel en kus, maar blijf niet langer dan een minuut of twee bij hun wieg hangen, omdat dit de boodschap verzendt dat huilen midden in de nacht mama zal krijgen of papa om magisch te verschijnen voor een spelsessie.

Andere kalmerende middelen zijn onder meer het spelen van zachte muziek of witte ruis of het zelfs plaatsen van een favoriet knuffeldier op een plank in de buurt om baby’s te laten weten dat ze niet alleen zijn als ze ‘s nachts wakker worden. Plaats dit speelgoed of apparaten echter niet in de wieg, aangezien dit potentiële veiligheidsrisico’s zijn tijdens de slaap.

Overweeg ten slotte een inbakeren als een maatregel om uw baby te helpen in slaap te blijven, of hem te helpen weer in slaap te vallen na een nacht wakker te zijn. Bij deze techniek wordt een baby stevig in een lichte deken gewikkeld om de geruststellende effecten van in de baarmoeder na te bootsen. Het gevoel van veiligheid en vertrouwdheid kan de rust geven die uw baby nodig heeft om weer in slaap te vallen.

Door: The National Sleep Foundation

https://www.sleep.org/articles/smart-solutions-for-babys-nighttime-waking/

Comments are closed.