Hoe slaap spier toevoegt

Slimme oplossingen voor nachtelijk wakker worden van de baby
April 9, 2020

Een gewichthefsessie in de sportschool kan je energie geven voor een avondje uit in de stad. Het blijkt dat slaap cruciaal is voor herstel van krachttraining en helpt bij spierherstel na een zware training. Aan de andere kant kan onvoldoende slaap het vermogen van het lichaam om te herstellen na het tillen van gewichten verstoren en remt het het vermogen van het lichaam om maximale spierkracht op te bouwen.

Samen met voedingsprote├»ne om te helpen bij spierherstel en nieuwe spiergroei, produceert je lichaam tijdens het slapen zijn eigen spieropbouwende hormonen, inclusief menselijk groeihormoon (HGH). Tijdens de N3-fase van NREM-slaap (niet-snelle oogbeweging) neemt de bloedtoevoer naar uw spieren toe en vindt weefselgroei en herstel plaats. Tijdens de REM-slaap ontspannen de spieren, wat kan helpen de spanning te verlichten en de symptomen van bepaalde soorten chronische pijn te verminderen. In feite komen veel van de kritieke herstellende functies in het lichaam – zoals weefselherstel en spiergroei – meestal of alleen tijdens de slaap voor. Een consistent slaapschema van zeven tot negen uur per nacht (mogelijk meer als je een competitieve atleet bent) zal het spierherstelproces helpen.

Naast spierkracht verbetert de spierco├Ârdinatie bij voldoende slaap. Basketbalspelers die twee uur slaap aan hun nachtelijke routine toevoegden, ondervonden een toename van vijf procent in reactietijd en snelheid op het veld. Slaap is van vitaal belang voor het versterken van spierherinnering in verband met lichaamsbewegingen. Samen met het spierherstel en de groei die tijdens de slaap plaatsvindt, zorgt dit voor algehele verbeterde atletische prestaties.

De oefening-slaapverbinding werkt in beide richtingen: krachttraining zelf kan u helpen een betere nachtrust te krijgen. Mensen die aan krachttraining doen, kunnen sneller in slaap vallen, beter slapen en de hele nacht minder vaak wakker worden. Houd je niet van tillen? Probeer in plaats daarvan hardlopen, yoga of aerobics. Elke vorm van lichaamsbeweging is gunstig als het gaat om beter slapen, hoewel sommige oefeningen, zoals competitieve sporten, binnen twee uur na het slapen moeten worden vermeden.

Door: The National Sleep Foundation

https://www.sleep.org/articles/how-sleep-adds-muscle/

Comments are closed.