Hoe u uw haar kunt krullen 3 verschillende manieren (en ze als laatste te maken)

MAC Cosmetics zal later deze maand nog steeds zijn tweede Selena Makeup Collection uitbrengen
April 12, 2020

Als je uitstel van het leren krullen van je haar hebt, ben je niet de enige. Ondanks alle prachtige krullen die je misschien op Instagram ziet, doen het aantal goed bekeken haarzelfstudies (en mislukte haarzelfstudies) op YouTube ons geloven dat meer mensen niet zo bedreven zijn met een krultang dan ze zouden willen toegeven. Maar met een beetje toewijding, de juiste voorbereiding en een vaste hand met je favoriete strijkijzer (daarover later meer), creëer je in een mum van tijd professionele krullen.

The Prep

Vrienden laten vrienden niet zomaar hun haar krullen zonder de juiste voorbereiding. Voor alle haartypes wil je dat het haar zo droog mogelijk is, dus als je net met shampoo bent geweest, zorg er dan voor dat je het grondig föhnt. Spuit vervolgens helemaal over met een hittebeschermer – in wezen een primer voor je haar. Ten slotte lijkt het misschien achterwaarts, maar je kunt ook haarlak aanbrengen voordat je gaat krullen, een truc die niet alleen een nieuwe barrière tussen het strijkijzer en je haar toevoegt, maar ook helpt de krullen langer mee te gaan.

Pro-tip voor alle blonde meiden: tenzij u wilt dat uw krullen vallen, beknibbel niet op de voorbereiding. De sleutel is het toevoegen van textuur – denk aan mousse, droge shampoo, textuurspray, alles wat het haar een beetje korrelig maakt – om de krullen te helpen hun vorm te behouden. Wees niet bang voor haarlak.

De How-to: Curling Iron

De techniek: Krul met een groot vat ijzer kleine delen van het haar weg van het gezicht. Opmerking: YouTuber Dacey Cash heeft superlang haar, dus krult ze het haar in segmenten – je kunt misschien elke sectie in één keer krullen.

De resultaten: losse maar gepolijste golven die ongeveer vijf minuten plat duren (als je het eenmaal onder de knie hebt).

De How-to: Curl Wand

De techniek: wikkel kleine delen van het haar rond de loop, en wissel ze af naar uw gezicht en weg van uw gezicht om het een natuurlijkere textuur te geven.

De resultaten: strandachtige, stuk-y-golven die iets minder uniform zijn (op een goede manier).

De How-to: Flatiron

De techniek: draai een klein gedeelte rond het strijkijzer en trek er voorzichtig doorheen om een ​​zachte golf te creëren. Als alternatief kunt u ook “bochten” in het haar maken door de richting waarin u aan het strijkijzer trekt te veranderen.

De resultaten: de meest subtiele golven van de drie en ook misschien wel de gemakkelijkste. De polsbeweging vergt een beetje oefening.

De finishing touch

Welke methode u ook kiest om uw haar te krullen, de volgende stap is cruciaal: als u klaar bent, moet u de krullen – met uw vingers of voorzichtig met een borstel – uitborstelen om ze een natuurlijker uiterlijk en textuur te geven . Zodra je de gewenste look hebt bereikt, werk je af met je stylingproduct naar keuze en nog een haarspray om de krullen lang mee te laten gaan.

Comments are closed.